Как да почиствате своите слънчеви очила

Слънчевите очила се замърсяват, ако ги използвате ежедневно. Те получават някакви петна по един или друг начин от ръцете ви. И когато това се случи, обикновено правим грешката да ги избършем в ризата си. Това обаче може да повреди лещите на слънчевите ви очила. Преди да почистите слънчевите очила, се нуждаете от тези две неща: (1) обикновен течен сапун без добавени лосиони или химикали и (2) кърпа без мъх, която няма да надраска повърхността на лещите ви.

# 1 – Намокрете слънчевите очила с топла вода.

# 2 – След това сложете малко количество сапун върху лещите. Втрийте внимателно лещите с палец или показалец, докато се образува пяна. Направете същото на рамката, пантите, подложките за носа и слепоочията. Маслените секрети обикновено се придържат към тези части и могат да причинят бъдещо счупване.

# 3 – Когато сте сигурни, че всичко е чисто, внимателно ги изплакнете с топла вода. Уверете се, че няма сапун, особено върху рамката.

# 4 – Подсушете слънчевите очила, като използвате кърпа без власинки. Никога не използвайте груба кърпа или салфетка, тъй като те могат да надраскат лещите на вашите слънчеви очила.Друг лесен начин за почистване на слънчевите очила е да използвате спрей за почистване на лещи. Можете да закупите този продукт от оптика или от магазини за слънчеви очила на едро.

Не на последно място, не забравяйте, че вашите слънчеви очила са инвестиция, така че не забравяйте да се грижите за тях.

Leave a Reply

%d bloggers like this: