Защо имаме нужда от поляризирани слънчеви очила през зимата?

Въпреки че е зима, не бива да подценявате вредното въздействие на слънчевите лъчи. Носенето на слънчеви очила е важно през всеки сезон, тъй като те предпазват очите ви не само от слънцето, но и от мръсотия, вятър, отблясъците от снега, прах и всичко друго, което може да навреди на Вашето зрение.Ето някои причини, поради които през зимата трябва да носите поляризирани слънчеви очила:

Намаляват отблясъците.

Отблясъците не идват само от слънцето. Те също може да са предизвикани от повърхности, които отразяват слънчевата светлина. През зимата, снегът може да отразява почти слънчевата светлина и по този начин да бъдете изложени на вредните UV лъчи. Носенето на поляризирани слънчеви очила може да ви помогне да намалите количеството отблясъци, на които са изложени очите ви.

Засилват контраста

Има причина, поради която повечето слънчеви очила за зимни спортове идват с поляризирани лещи, това е, защото помага за засилване на контраста и цветовото възприятие. Това може да подобри зрението ви, когато излизате навън да карате ски или сноуборд например.

Подобряват яснотата.

Поляризираните лещи могат да подобрят яснотата на зрението. Това може да бъде от голяма полза, особено за шофьорите. Яснотата се приписва на засиленото възприятие на дълбочината и визуалната точност, която осигуряват лещите.

Предотвратяват сухотата в очите.

Студеният въздух през зимата може доста да изсуши очите ви, така както може да изсуши кожата ви. Ето защо е необходимо да се носите поляризирани слънчеви очила, за да предпазите очите си от хладния бриз. Тези слънчеви очила могат да попречат на очите ви да пресъхнат и да се раздразнят.

Намаляват напрежението на очите.

Поляризираните слънчеви очила намалят стреса върху очите ви, тъй като напрежението може да доведе до сериозни проблеми. Носенето на поляризирани слънчеви очила може да намали отблясъците и да подобри зрението ви, което позволява на вашето око да се отпусне.

Leave a Reply

%d bloggers like this: