Условия на пазаруване

Доставките се изършват от Спиди до 3 дни след поръчката. Някои специални стъкла изискват повече време за изработка, поради което доставката на поръчката Ви може да отнеме от 5 до 10 работни дни.


Kогато стъклата по рецептата и избраната рамка не се комбинират най-оптимално за Вас, тогава някой от нашите оптици ще се свърже с Вас за уточняване на поръчката.


ОТКАЗ ОТ ПОКУПКА

Ако по някаква причина решите да се откажете от покупката си, можете да го направите до 14 дни от получаването на стоката, като ние ще възстановим платената сума при следните условия:

пълно възстановяване – при непокътнато състояние на продукта

Непокътнато състояние – Когато ни върнете продукт, той се инспектира и следва да няма следи от употреба, да бъде в оригиналните си опаковки, с всички прикачени етикети, стикери, прилежащи сертификати за автентичност или гаранция на производителя, оригиналните опаковки на стъклата (прилагат се към поръчката), калъфи, бърсалки или други придружаващи артикули, които не са закупени отделно, но са били част от доставката.

Процедура по възстановяване на пари няма да бъде започната, ако някое от тези условия не е спазено. Моля, имайте грижата да върнете стоката в подходяща и сигурна транспортна опаковка, тъй като няма да можем да поемем щети вследствие на необезопасен транспорт.

Транспортните разходи по връщането на продукта са за сметка на клиента.

Стоки по поръчка по индивидуални изисквания на потребителя са изключение за правото на отказ от покупката.


РЕКЛАМАЦИЯ

За основателна рекламация се считат следните случаи:

  • Отклонения на изработката на очилата от данните на рецептата за стъкла – диоптри, цилиндри, градуси или междузенична дистанция. Ако не сте посочили междузенична дистанция, очилата ще се изработят с PD 64 по подразбиране.(При центриране се допуска до 2 мм техническо отклонение от посочената в рецептата междузенична дистанция (PD), които няма да се отразят на зрителния Ви комфорт)
  • Производствени дефекти по стъклата или рамката, които не са причинени от употреба или невнимателно третиране на очилата.
  • Сгрешена поръчка – продукт, който не отговаря на направената от Вас поръчка.

За неоснователна рекламация се считат следните случаи:

  • Продуктът има повреди, причинени от употреба – упражнен натиск, надраскване на повърхността на стъклата или рамката, деформация на рамката, счупване или спукване на стъклата.
  • Продуктът има повреди, причинени от външна намеса, напр. опит за ремонт на очилата.

Можете да предявите рекламация до 14 дни от получаването на продукта. За стъклата с посочена гаранция от производителя може да предявите рекламация в срока и при условията, посочени в гаранционната карта.

Транспортните разходи по връщането на продукта е за сметка на клиента до изясняване на основателността на рекламацията.

След констатиране на основателност на рекламацията, ще възстановим транспортните разходи. Ще приведем очилата в съответствие с поръчката и ще Ви ги изпратим отново, за наша сметка.

При неоснователна рекламация, доставката до нас и обратно към клиента остават за негова сметка.

В случай на рекламация, моля, свържете се с нас за да разберем.


Съветваме ви да поръчвате очила по рецепта не по-стара от 2 години.

Никога не поръчвайте очила по рецепта, изписана за контактни лещи.

%d bloggers like this: